Erve Odinc: historische buitenplaats met idyllische tuin

Erve Odinc: historische buitenplaats met idyllische tuin

“Totaal overweldigd door huis en hof. Woorden schieten te kort. Paradijselijk, dat is het!” Zomaar een bericht uit het gastenboek van Erve Odinc. Deze riante buitenplaats met rijksmonumentale woonboerderij is bij Hofrijck Rentmeesters in de verkoop.
Erve Odinc ligt aan de rand van het natuurgebied De Borkeld in Markelo, de buurtschap Elsen om precies te zijn. Ruim tienduizend vierkante meter bestrijkt het perceel met daarop tal van prachtige historische pareltjes.

Rijksmonument

Het erf zelf komt al in 1381 voor in de geschiedenisboeken en het oudste gebouw dateert van 1777. Naast de unieke woonboerderij is er ook een gerestaureerde schaapskooi, een dwarsritschuur en een authentiek bakhuisje. Het complete erf en de afzonderlijke gebouwen vallen onder rijksmonumenten.
De idyllische tuin met negen ‘kamers’ is al in diverse tijdschriften beschreven, zowel in binnen- als buitenland. De beuk bij de schaapskooi, de drie linden voor de gevel op het erf en de taxus bij het Endshoes staan op de nationale bomen-monumentenlijst.

Legio mogelijkheden

De huidige eigenaar runt er twee B & B-lodges, maar die kunnen evenzogoed gebruikt worden als gastenverblijven of voor inwoonsituaties. Ook een kantoor aan huis behoort tot de mogelijkheden.
De nabijgelegen Apenberg en Friezenberg zorgen voor prachtige vergezichten. Ook op de fiets of te voet is natuurgebied De Borkeld een belevenis.
Dit is uw kans om eigenaar te worden van een fenomenaal levenswerk, want dat is dit cultuur/historische erfgoed.
Klik hier voor meer gedetailleerde en technische info https://hofrijck.nl/aanbod/markelo-seinenweg-2/.