Enschede, Keizerweg 40

Enschede, Keizerweg 40

€ 855.000,- k.k.

Ten westen van Enschede nabij het dorp Boekelo schitterend en landelijk gelegen karakteristieke woonboerderij “De Wieckse” (inhoud 2335 m³, woonoppervlakte 269 m²) met bijbehorende (kap)schuren (totale oppervlakte 442 m²), prachtig erf met volwassen eikenbomen, tuin rondom met Bentheimer waterput en kasje, grasland, houtwal, eigen weg en grenzend aan de Boekelerbeek. De perceeloppervlakte bedraagt circa 1.56.65 hectare waarvan circa 0.43.50 hectare erf met opstallen en tuin, circa 0.74.00 hectare grasland, circa 0.11.00 hectare houtwal en 0.28.15 hectare eigen weg.

De woonboerderij heeft een geweldige uitstraling aan de buitenkant maar behoeft renovatie aan de binnenkant om het aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. De woonboerderij bestaat uit een woongedeelte met inwoning en de voormalige deel met hooizolder. Naast wonen is de uitoefening van een beroep of bedrijf aan huis, bed and breakfast en mantelzorg toegestaan. Met een omgevingsvergunning mag de gehele woonboerderij geschikt worden gemaakt voor bewoning alsmede het splitsen van de woonboerderij in twee woningen. Dit laatste kan bijzonder interessant zijn voor kandidaten die met familie of vrienden geschakeld en landelijk willen gaan wonen!

De mogelijkheid bestaat om aangrenzende gronden gedeeltelijk of geheel (groot circa 9.08.55 hectare met vrijstaande kapschuur met een oppervlakte van 237 m²) bij te kopen indien gewenst. De totale oppervlakte die dus gekocht kan worden bedraagt 10.65.20 hectare en heet landgoed “De Wieckse. Landgoed “De Wieckse” is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 als opengesteld landgoed. De rangschikking onder de Natuurschoonwet 1928 biedt verschillende fiscale voordelen waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting, een verlaagde WOZ aanslag en verlaging van waterschapslasten. Daarnaast zijn er fiscale voordelen ten aanzien van erf- en schenkbelasting.
De minimale vereiste voor het kunnen realiseren van een landgoed (opengesteld of niet open gesteld) bedraagt echter 5.00.00 hectare en deze (tussen)mogelijkheid brengen wij dan ook graag onder uw aandacht.

Resumerend: een gewilde woonlocatie met een enorme potentie!

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

 • zijentree annex keuken met meterkast en aanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: keramische kookplaat, combi-magnetron, vaatwasser, koelkast en afzuigkap
 • bijkeuken met wasmachineaansluiting en opstelling combi-ketel
 • voormalig tanklokaal met aanrechtblok voorzien van spoelbak
 • centrale hal met garderobe, vaste kasten en toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • badkamer met ligbad, douchecabine, toilet en wastafelmeubel
 • woon-/tuinkamer met servieskast en terrasdeur (terras met zonnescherm)
 • royale slaapkamer met kastenwand
 • woon-/voorkamer met houtkachel
 • hal/gang welke in gebruik is als kantoortje met tuindeur
 • grote deel bestraat met authentieke deelklinkers en toegang tot hooizolder

Verdieping:

 • overloop met vaste kast
 • slaapkamer met vaste kast en rolluik
 • slaapkamer met kastenwand, vaste kast en rolluik

Indeling inwoongedeelte:

 • zijentree/gang met vaste kast en toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • woonkamer
 • doucheruimte met wastafel
 • keuken met aanrechtblok voorzien van 5-pits gasstel
 • slaapkamer met inloopkast

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1909, opgetrokken uit steensmetselwerk met een nieuwe knipvoeg, houten topgevels en met gebinten als dragers van de constructie. De sporenkappen zijn gedekt met keramische dakpannen. Het inwoongedeelte betreft een aanbouw uit de jaren 80. De houten (kunststof op de verdieping) kozijnen, deuren en ramen zijn gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een gereviseerde Nefit Topline combi-ketel welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. De woonboerderij is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.

De grote schuur (opp.316 m²) met zolder betreft de voormalige koeienstal en is opgetrokken uit steen en hout met gebinten als dragers van de constructie en de kap is gedekt met keramische dakpannen. Deze schuur is thans in gebruik als stallingsruimte (met twee paardenstallen) en als werkplaats.

De kleine kapschuur (opp. 34 m²) is opgetrokken van hout en de kap is gedekt met keramische dakpannen. Geschikt voor het stallen van twee auto’s.

De schuur (opp.92 m²) achter de woonboerderij is opgetrokken uit steen en hout en de kap is gedekt met asbestgolfplaten. Deze schuur bestaat uit verschillende compartimenten.

Bestemming:
Het perceel (groot circa 1.56.65 hectare) heeft volgens de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Noordwest van de gemeente Enschede de enkelbestemmingen wonen met bouwvlak (functieaanduiding specifieke vorm van wonen – agrarische woning, bouwaanduiding van de woonboerderij is karakteristiek), agrarisch met waarden – agrarische functie met landschapswaarden en verkeer. De schuur achter de woonboerderij ligt buiten het bouwvlak en heeft de functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch – schuur. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Bijzonderheden:
De opstallen zijn gedateerd en behoeven renovatie. In dat kader zullen de opstallen ‘as is, where is’ verkocht worden. Asbesthoudende materialen zijn alleen waargenomen in de schuur achter de woonboerderij (asbestgolfplaten) maar verdere garanties over het asbestvrij zijn van de opstallen worden niet gegeven.

De akte van levering dient te passeren bij Hofsteenge & Wesseling Notarissen te Enschede.

Kenmerken

Keizerweg 40
7548 PX Enschede
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1909
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 7
Perceelgrootte: 15665 m²
Woonoppervlakte: 269 m²
Inhoud: 2335 m³
Aanvaarding: in overleg

Video

Locatie