Enschede, Linderesweg 25

Enschede, Linderesweg 25

€ 950.000,- k.k.

Zeer fraai in het buitengebied ten noorden van het dorp Lonneker en grenzend aan Golfbaan Het Rijk van Sybrook (27-holes golfbaan) gelegen volumineuze woonboerderij (inhoud 1717 m³) met bijgebouwen (totale opp. 614 m²) op een prachtig erf (groot circa 0.50.00 hectare) met volwassen eikenbomen en omgeven door eigen grasland (groot circa 1.50.00 hectare).
De oppervlakte die te koop wordt aangeboden bedraagt dus circa 2.00.00 hectare. Optioneel kan aan de noordkant en aan de zuidkant van het erf nog grasland worden bijgekocht indien gewenst met een oppervlakte van circa 2.13.60 hectare. De totale en beschikbare oppervlakte bedraagt 4.13.60 hectare. Aankoop van alleen het erf is ook bespreekbaar.

De woonboerderij bestaat uit een woongedeelte (woonopp. 304 m²) en de voormalige deel met hooizolder. Naast wonen is de uitoefening van een beroep of bedrijf aan huis, bed and breakfast en mantelzorg toegestaan. Met een omgevingsvergunning mag de gehele woonboerderij geschikt worden gemaakt voor bewoning alsmede het splitsen van de woonboerderij in twee woningen. Dit laatste kan bijzonder interessant zijn voor kandidaten die met familie of vrienden geschakeld en landelijk willen gaan wonen!

De Gids Buitenkans mei 2022 biedt aanvullend legio mogelijkheden voor de toekomstige invulling van dit erf: o.a. splitsing van de boerderij in drie woningen, het omvormen van een aantal schuren naar woningen, een uitgebreidere combinatie van wonen en werken, een hobbymatige paardenhouderij met aanleg van een paardrijbak (maximaal 1800 m²) en stapmolen, etc.
Een samenvatting van deze gids is opgenomen in de verkoopbrochure en op verzoek mailen wij u de gehele gids.

Resumerend: een gewilde woonlocatie met een enorme potentie!

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

 • entree/hal met vaste kast en toiletruimte voorzien van wandcloset en wastafel
 • open keuken met hoekaanrechtblok voorzien van inbouwapparatuur: 4-pits kookplaat, oven, vaatwasser, koelkast en afzuigkap
 • woonkamer met inbouwkast en toegang tot provisiekelder
 • zijentree/gang met meterkast en trapopgang naar verdieping
 • slaapkamer met schouw
 • slaapkamer met vaste kasten
 • werkkamer
 • bijkeuken met vaste kast
 • doucheruimte met wastafel
 • wasruimte met aanrechtblok en uitstortgootsteen
 • voormalige deel

Verdieping:

 • overloop met ‘rookkast’
 • vier slaapkamers met vaste kasten
 • doucheruimte
 • portaal met toegang tot grote hooizolder

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1948, opgetrokken uit spouwmetselwerk en de onbeschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. De houten kozijnen, deuren en ramen zijn gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing en de woonboerderij heeft het energielabel G. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Atag combi-ketel welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. De woonboerderij is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel (dit laatste tot in de meterkast maar nog niet aangesloten).

Verder staan er op het erf twee dichte schuren, twee kapschuren en een bergschuurtje welke zijn opgetrokken uit steen en/of hout en gedekt met keramische Oude Holle dakpannen (uitgezonderd het bergschuurtje). Er zijn nog voormalige mestkelders aanwezig.

Bestemming:
Volgens het bestemmingsplan buitengebied Noordwest van de gemeente Enschede heeft het object de bestemming wonen met bouwvlak met de functieaanduiding specifieke vorm van wonen – agrarische woning en de gebiedsaanduiding is archeologisch onderzoeksgebied b. De cultuurgronden hebben de bestemming agrarisch.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Bijzonderheden:

De opstallen zijn gedateerd en behoeven renovatie. In dat kader zullen de aanwezige opstallen ‘as is, where is’ verkocht worden. Asbesthoudende materialen zijn waargenomen in de ‘rookkast’ (1 wandplaat) op de overloop van de woonboerderij en het bergschuurtje is gedekt met asbestgolfplaten.
Verdere garanties over het asbestvrij zijn van de aanwezige opstallen worden niet gegeven.

Kadastraal is het perceel bekend als gemeente Lonneker, sectie AM, nummer 1238, groot 4.13.60 hectare. Indien niet het totaal wordt gekocht dienen er twee kadastrale splitsingen te komen. De kosten daarvan bedragen circa € 840,- (geen BTW) en zijn voor rekening van de koper. Het perceel is verder belast met Opstalrecht Nutsvoorzieningen op gedeelte van perceel ten behoeve van de gemeente Enschede.

Kenmerken

Linderesweg 25
7525 PT Enschede
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1948
Aantal slaapkamers: 6
Aantal kamers: 8
Perceelgrootte: 20000 m²
Woonoppervlakte: 304 m²
Inhoud: 1717 m³
Aanvaarding: in overleg

Locatie