Heelweg, Hiddinkdijk 20

Heelweg, Hiddinkdijk 20

€ 875.000,- k.k.

Zeer fraai in het buitengebied, ten noordoosten van het dorp Varsseveld, in de buurtschap Heelweg gelegen verbouwde woonboerderij (energielabel A, inhoud 660 m³, woonoppervlakte 165 m²) met (nieuwe) schuren, hooimijt, erf, tuin rondom met grote zwemvijver, fruitgaard en eigen wandelbos op een kavel van 7425 m².
De woonboerderij, met slapen en baden op de begane grond, is in de periode 2010-2020 getransformeerd tot een uiterst comfortabele en goed geïsoleerde woonboerderij met een hoog afwerkingsniveau en voorzien van tal van luxueuze voorzieningen. De begane grond heeft een combinatie van muur- en vloerverwarming en houtkachels die een geavanceerd besturingssysteem (Loxone) hebben. Ieder vertrek is afzonderlijk instelbaar middels een applicatie van het besturingssysteem. Niet alleen de verwarming regelt het besturingssysteem maar ook de verlichting, audio en het alarm. De verdieping van de woonboerderij is gereed voor het kunnen realiseren van twee slaapkamers en een badkamer.
De buurtschap Heelweg bestaat uit veel (woon)boerderijen en twee woonkernen. De landerijen worden onderbroken door fraaie houtwallen en watergangen. Naast verharde wegen wordt het gebied ook doorkruist door fiets- en zandpaden. De Heelwegse bevolking kenmerkt zich door gemoedelijkheid, gezelligheid en gemeenschapszin.

Resumerend: landelijk, stijlvol en exclusief wonen met een optimale privacy op een superplek in een prachtige omgeving!

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

  • entree/hal met trapopgang naar verdieping, meterkast en toiletruimte voorzien van wandcloset en fonteintje
  • bijkeuken met kastenwand, granieten aanrechtblad en wasbak
  • portaal met terrasdeur
  • sfeervolle woonkamer met houtkachel en mat gelakte eiken plankenvloer
  • riante leefkeuken met terrasdeuren, hoekaanrechtblok voorzien van granieten aanrechtblad en inbouwapparatuur: Falcon fornuis (5-pits en 3 ovens), afzuigkap, vaatwasser, vrijstaande retro koelkast, houtkachel en zelfs een ingebouwde televisie
  • royale kastenkamer met mat gelakte eiken plankenvloer
  • ouderslaapkamer met terrasdeuren en mat gelakte eiken plankenvloer
  • luxueuze badkamer met wastafelmeubel, doucheruimte met 3 stortdouches en designradiator
  • separate toiletruimte voorzien van wandcloset en inbouwkast

Verdieping:

  • grote ruimte waar het leidingwerk en de opbouw gereed is voor het kunnen realiseren van twee slaapkamers en een badkamer

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1901, opgetrokken uit steensmetselwerk met gebinten als dragers van de constructie en de daken zijn gedekt met keramische dakpannen.
In de periode 2010-2020 is de woonboerderij geheel (uitgezonderd de verdieping) verbouwd en optimaal geïsoleerd: muur-, dak- en vloerisolatie en de houten kozijnen, deuren en ramen zijn geheel voorzien van isolerende beglazing. Het buitenschilderwerk is gedaan in 2022.
De woonkamer, kastenkamer en ouderslaapkamer hebben muurverwarming. De entree/hal, bijkeuken, leefkeuken en badkamer hebben vloerverwarming. Als basis is er voor het verwarmen een centrale verwarming met warmwaterfunctie. De Atag (bouwjaar 2022) verwarmingsketel is gekoppeld aan een buffervat middels een driewegklep. De woonkamer en leefkeuken zijn voorzien van een Nordic Fire CV-houtkachel. Indien er hout wordt gestookt zal ongeveer 30% van de energie worden gebruikt om de ruimte direct te verwarmen. Daarnaast zal de overige 70% van de energie worden gebruikt om het buffervat te verwarmen. Indien het buffervat voldoende temperatuur heeft zal de driewegklep automatisch openen om de warmte te gebruiken voor de indirecte verwarming (muur- en vloerverwarming) van de rest van de woonboerderij. Dit geheel wordt geregeld door het interne besturingssyteem Loxone (regelt ook de buitenverlichting en de verlichting in de grote schuur).
De woonboerderij is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.

De nieuwe schuur (opp. 74 m²) bestaat uit 2 schuren welke middels een overkapping met elkaar verbonden zijn. Opgetrokken uit steen en hout en de beschoten daken zijn gedekt met keramische dakpannen. De voorste schuur bestaat uit een berging met pelletkachel en een wasruimte met radiator. De achterste schuur is riant in te richten als werk-, hobby- of kantoorruimte. De verwarming geschiedt door middel van een pelletkachel. Beide schuren hebben een vliering die via de overkapping te bereiken is.

Naast de nieuwe schuur staat in dezelfde stijl een nieuw schuurtje (opp. 8 m²) te gebruiken als berging met overkapping of als hondenkennel.

De grote schuur (opp. 44 m²) is een grotendeels open schuur met aangebouwde overkapping. Opgetrokken van hout met gebinten als dragers van de constructie en de kap is gedekt met keramische dakpannen.

De hooimijt (opp. 24 m²) is gedekt met riet en is een heerlijke zitplek in combinatie met een buitenkeuken.

Achter de riante zwemvijver liggen 16 zonnepanelen die voor een laag stroomverbruik zorgen.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Oude IJsselstreek 2017 de enkelbestemming wonen met bouwvlak. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

 

Kenmerken

Hiddinkdijk 20
7055 AV Heelweg
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1901
Aantal slaapkamers: 3
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 7425 m²
Woonoppervlakte: 165 m²
Inhoud: 660 m³
Aanvaarding: kan op korte termijn

Video

Locatie