Holten, Holterbergweg 21

Holten, Holterbergweg 21

€ 160.000,- k.k.

Schitterend op de Holterberg gelegen karakteristieke woning met vrijstaand schuurtje, tuin rondom met rododendrons en houtopstanden op een kavel van 1545 m². Vanaf deze locatie wandelt of fietst u direct de schitterende natuur in van de Holterberg en binnen enkele wandelminuten bent u bij een aantal restaurants van naam en faam. Niet alleen de natuur is (heel) dichtbij maar ook de dorpskern van Holten, met winkels, voortgezet onderwijs en een NS station, bevindt zich op fietsafstand.

De woning behoeft onderhoud en moet van binnen volledig onder handen worden genomen om de woning aan de eisen van deze tijd te kunnen laten voldoen. De woning heeft volgens het vastgestelde CHW Omgevingsplan Buitengebied Rijssen-Holten (welke is opgenomen in de verkoopbrochure) de aanduiding karakteristieke woning (maximum oppervlakte 150 m²) met maximaal 150 m² aan bijbehorende bouwwerken waarvan maximaal 30 m² aangebouwd. De aanduiding karakteristieke woning sluit nieuwbouw niet uit, echter de nieuwe woning moet voldoen aan de “bestaande karakteristieke hoofdvorm”. Dit betekent dat u met een ontwerp moet komen met respect voor de bestaande karakteristiek, dit zal altijd in overleg gaan met de stadsbouwmeester. Een voorlopig ontwerp kunt u altijd bespreken met de gemeente Rijssen-Holten en eventueel voorleggen aan welstand.

De vraagprijs van de opstallen bedraagt € 160.000,- k.k. en de (onder)grond zal door Staatsbosbeheer in erfpacht worden uitgegeven op basis van de voor Staatsbosbeheer gebruikelijke erfpachtvoorwaarden (verbouw- of nieuwbouwplannen dienen eerst aan Staatsbosbeheer voorgelegd te worden) welke zijn opgenomen in de verkoopbrochure.
De fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 7500,- per jaar en is als volgt bepaald: grondwaarde € 400.000,- x 75% x 2,5%.

Kandidaten die de opstallen tijdens de kijkdagen hebben bekeken kunnen uiterlijk 24 januari 2024 een bieding uitbrengen op de opstallen via de mail aan Hofrijck Rentmeesters.
De canon is een vast gegeven waar niet op geboden kan worden. De bieding combineren met een motivatie (wie bent u, wat doet u, gezinssituatie, wat zijn de (verbouw)plannen met de opstallen en de plek, etc.). Staatsbosbeheer wil graag op voorhand een beeld van kandidaten kunnen vormen aan de hand van de motivatie en is voornemens om een aantal kandidaten uit te gaan nodigen voor een kennismakingsgesprek.

De uitgifte in erfpacht is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar.

Indeling woning:
Begane grond:

  • entree/hal met toiletruimte, meterkast en trapopgang naar verdieping
  • woonkamer met inbouwkast en schouw voorzien van gashaard
  • slaapkamer met inbouwkast, douchecabine en wasmachineaansluiting
  • dichte keuken met tuindeur, aanrechtblokje, fornuis en toegang tot kelder

Verdieping:

  • overloop met uitstortgootsteen
  • slaapkamer
  • twee slaapkamers met inbouwkasten

Technische gegevens:
De woning is traditioneel gebouwd in 1951, opgetrokken uit spouwmetselwerk met houten topgevels en het zadeldak is gedekt met riet. Houten kozijnen, deuren en ramen welke zijn voorzien van enkele beglazing. Enkel in de woonkamer is een gashaard aanwezig (aangestuurd via een Pelgrim ketel) en er is een Vaillant geiser voor de warmwatervoorziening van de woning. Nutsvoorzieningen: de woning heeft gas-, elektra- en wateraansluitingen en voor het afvalwater is er een septictank. Glasvezelkabel ligt tot aan de oprit van de woning.

Het vrijstaande schuurtje is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met houten topgevels en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen.

Bijzonderheden:
Een historisch vooronderzoek is gedaan met betrekking tot de bodem en dit historisch vooonderzoek geeft geen aanleiding voor een verkennend bodemonderzoek; het historisch vooronderzoek kan u op verzoek worden gemaild.

Een asbest inventarisatierapport van de opstallen is gemaakt: enkel de pakking van de ketel in de keuken is asbesthoudend; het asbest inventarisatierapport kan u op verzoek worden gemaild.

In de kelder van de woning dient de erfpachter een waterleiding en elektraleiding te laten afsluiten welke gaan naar een kraan en lamp die zich buiten het aangebodene bevinden.

Op de kavel is de Japanse duizendknoop waargenomen.

Het energielabel van de woning is G.

Kenmerken

Holterbergweg 21
7451 JL Holten
Nederland
Type: Vrijstaande woning
Bouwjaar: 1951
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 1545 m²
Woonoppervlakte: 86 m²
Inhoud: 380 m³
Aanvaarding: in overleg

Video

Locatie