Holten, Velddijk 5

Holten, Velddijk 5

€ 1.250.000,- k.k.

Subliem in het buitengebied gelegen nieuw en onder architectuur gebouwd landhuis (energielabel A) in boerderijstijl met een gelaagd dak en driehoekige dakkapellen, vrijstaande garage in dezelfde stijl als het landhuis, karakteristieke en grote kapschuur, prachtige veranda, fraaie tuin rondom met hagen, fruitgaard, (boeren)lindes, moestuin, kas en een kippenhokje en twee schapenweitjes op een kavel van 4960 m².

Het landhuis, met slapen en baden op de begane grond, is gebouwd in 2004 van zeer duurzame materialen, is hoogwaardig afgewerkt en grenst aan de achterkant aan landgoed Look dat de ecologische verbindingszone vormt tussen het nabij gelegen natuurgebied de Borkeld en Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Het NS station van Holten bevindt zich op 3 km afstand en de A1 is bereikbaar binnen 5 minuten.

Aan de voorkant en aan de zijkanten wordt het landhuis omgeven door eigen groen voor een volledige privacy en aan de achterkant zijn de wijdse uitzichten over de landerijen schitterend!

Resumerend: een locatie, met een naar buiten gericht landhuis, waar gewoon alles klopt om landelijk, stijlvol en exclusief te kunnen gaan wonen!

Indeling landhuis:
Begane grond:

  • ruime entree met parketvloer, meterkast, open houten trap naar verdieping en toiletruimte voorzien van wandcloset en wastafel
  • riante en lichte woonkamer met parketvloer, tweemaal openslaande tuindeuren en een schouw met gashaard
  • woon-/eetkeuken met openslaande tuindeuren en U-vormig aanrechtblok voorzien van granieten aanrechtblad en inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven/magnetron, vaatwasser (2019), koel-/vrieskast en afzuigkap
  • bijkeuken met uitstortgootsteen en toegang tot stahoge provisiekelder
  • ouderslaapkamer met pvc vloer
  • luxe badkamer met ligbad, doucheruimte, wandcloset, wastafel en designradiator

Verdieping:

  • overloop met vide, pvc vloer en uitgerust met een airco (2021) die boven en beneden koelt
  • vier slaapkamers met pvc vloeren waarvan één slaapkamer met kniktrap naar zoldervliering
  • luxe badkamer met doucheruimte, wastafel en aansluitingen wasmachine/droger
  • separate toiletruimte met wandcloset

Technische gegevens:
Het landhuis is traditioneel gebouwd in 2004, opgetrokken uit spouwmetselwerk met cederhouten topgevels en het zadeldak is gedekt met keramische dakpannen.
Optimaal geïsoleerd: muur-, dak- en vloerisolatie en de hardhouten kozijnen, deuren en ramen zijn geheel voorzien van isolerende beglazing. De goten en hemelwaterafvoeren zijn van zink. Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via een Intergas combi-ketel (2016) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van het landhuis. Het landhuis is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.

De vrijstaande garage is in dezelfde stijl en op dezelfde manier gebouwd als het landhuis en beschikt over houten deuren en een uitstortgootsteen.

De karakteristieke en grote kapschuur (opp. 92 m²) is opgetrokken uit steen met gebinten als dragers van de constructie en het zadeldak is gedekt met golfplaten (het dak aan de achterkant is in 2017 voorzien van 15 zonnepanelen). De houten zijkanten van de kapschuur zijn nieuw bekleed. De voorkant van de kapschuur is een half open stallingsruimte en de achterkant van de kapschuur bestaat uit een werkplaats en een stallingsruimte voor kleinvee met toegang tot zoldervliering.

De prachtige veranda is gebouwd in 2013, opgetrokken uit eiken en het dak is gedekt met keramische dakpannen. De veranda heeft een tegelvloer, een glazen windscherm en is uitgerust met een houtkachel en twee heaters.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het bestemmingsplan Buitengebied Rijssen-Holten de enkelbestemmingen wonen met groot bouwvlak en agrarisch met waarden – landschap.
De dubbelbestemming is waarde – archeologische verwachtingswaarde hoog. De gebiedsaanduidingen zijn milieuzone – grondwaterbeschermingsgebied en reconstructiewetzone – verwevingsgebied. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure. De gemeente Rijssen-Holten toetst inmiddels aan het vastgestelde Chw omgevingsplan buitengebied Rijssen-Holten welke te bekijken is via ruimtelijkeplannen.nl

Kenmerken

Velddijk 5
7451 RJ Holten
Nederland
Type: Landhuis
Bouwjaar: 2004
Aantal slaapkamers: 5
Aantal kamers: 6
Perceelgrootte: 4960 m²
Woonoppervlakte: 200 m²
Inhoud: 900 m³
Aanvaarding: in overleg

Video

Locatie