Joppe, Eikeboomlaan 2

Joppe, Eikeboomlaan 2

€ 295.000,- k.k.

Ten oosten van Gorssel (met een sfeervolle dorpskern, een gevarieerd winkelaanbod, gezellige horeca en veel voorzieningen) en net buiten het kerkdorp Joppe (met een basisschool op loopafstand) ligt het prachtige NSW-landgoed Cuercamp met een oppervlakte van 13,6 hectare waarvan 6,12 hectare bos. Landgoed Cuercamp sluit aan op landgoed ’t Joppe dat ligt in het uiterste westen van de Achterhoek. Deze omgeving kenmerkt zich door de vele bossen en het hoogwaardige coulisselandschap. Ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers, de Gorsselse Heide ligt op 2 km afstand.

Aan het eind van een geasfalteerd weggetje staat een fraai gelegen boerderij (inhoud 1270 m³) met karakteristieke schuur (opp. 75 m², inhoud 387 m³) ten noorden van de boerderij op een kavel van circa 3815 m². De uitzichten over het coulisselandschap, met aan de noordzijde het Huis ’t Joppe, zijn schitterend vanaf deze locatie en de bereikbaarheid van de steden Deventer en Zutphen alsmede de autosnelweg A1 is uitstekend!

De woonboerderij is eenvoudig en dient geheel verbouwd te worden om het aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. Nieuwbouw kan ook een optie zijn. Hiervoor is goedkeuring vereist van de gemeente Lochem. Vanwege de ligging van de boerderij in een prominente zichtlijn van landgoed Joppe zullen hieraan hoge eisen worden gesteld ten aanzien van de beeldkwaliteit. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.

Het bestemmingsplan voor dit landgoed is recent vastgesteld door de gemeente Lochem waarbij de boerderij een woonbestemming heeft gekregen. Ten zuiden van de boerderij mag een extra bijgebouw gebouwd worden met een oppervlakte van 78 m² (zie pagina 31 van de verkoopbrochure).

Het gehele bestemmingsplan kunt u bekijken via de site: ruimtelijkeplannen. De bestemmingsplankaart met voorschriften alsmede het erfinrichtings- en beplantingsplan zijn toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Het grondwerk dat samenhangt met het inrichtingsplan (naast het sloopwerk ook het graven van de sloten, de paddenpoel en het egaliseren van het terrein) is recent door de grondeigenaar uitgevoerd. De verdere inrichting zoals het aanbrengen van (half)verharding, inzaaien en aanbrengen van beplanting (plus de instandhouding ervan) zijn voor rekening van de opstalgerechtigden.

Het betreft hier geen volle eigendom maar een opstalrechtovereenkomst (onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar). Dat betekent dat u eigenaar wordt van de opstallen, werken en beplantingen en daarnaast een fiscaal aftrekbare retributie betaalt voor het gebruik van de grond. De opstalrechtovereenkomst met bijbehorende algemene voorwaarden kunt u via de mail aan Hofrijck Rentmeesters aanvragen.

De vraagprijs van de aanwezige opstallen bedraagt € 295.000,- k.k. en de jaarlijkse retributie bedraagt € 16.000,-.

Kenmerken

Eikeboomlaan 2
7215 SB Joppe
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1953
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 5
Perceelgrootte: 3815 m²
Woonoppervlakte: 149 m²
Inhoud: 1270 m³
Aanvaarding: in overleg

Locatie