Nijverdal, Duivecatelaan 14

Nijverdal, Duivecatelaan 14

€ 1.250.000,- k.k.

Uitzonderlijk fraai gelegen Engels landhuis (inhoud 1062 m³, woonoppervlakte 270 m²) met vrijstaande garage, kapschuur, oprijlaan, parkachtige tuin rondom met rododendrons en monumentale bomen en omgeven door eigen bos op een kavel van 2.51.20 hectare.
De ligging in het Doktersbos, de groene long tussen Hellendoorn en Nijverdal, is werkelijk uniek: geheel vrij gelegen met aan de achterkant schitterende uitzichten over de landerijen richting de Midden Regge en grenzend aan de Hellendoornse Berg die deel uitmaakt van de stuwwal Sallandse Heuvelrug. De voorzieningen van de dorpen Hellendoorn en Nijverdal (met een NS station) zijn vanaf deze droomlocatie supersnel bereikbaar!

Indeling landhuis:
Begane grond:

 • entree/gang met garderobe, meterkast, toegang tot provisie-/wijnkelder en toiletruimte voorzien van wandcloset en wastafel
 • tussenkamer met parketvloer, openslaande serredeuren en trapopgang naar de 1e verdieping
 • sfeervolle woonkamer met parketvloer, serredeur en open haard
 • serre
 • zitkamer met parketvloer en serredeur
 • dichte keuken met voorraadkast en aanrechtblok voorzien van granieten aanrechtblad en inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven, vaatwasser en afzuigkap
 • bijkeuken met vaste kast en toegang tot 2e kelder (bestaande uit 2 ruimtes)

1e verdieping:

 • overloop met trapopgang naar 2e verdieping en toiletruimte voorzien van wandcloset
 • 3 slaapkamers met vaste kasten en wastafel
 • garderoberuimte
 • ruime badkamer met ligbad, doucheruimte, wastafelmeubel en designradiator

2e verdieping:

 • grote zolderruimte
 • 2 slaapkamers met wastafel

Technische gegevens:
Het keurig onderhouden en statige landhuis is traditioneel gebouwd in 1939, opgetrokken uit spouwmetselwerk (gekijmd aan de buitenkant) en de beschoten kap is gedekt met keramische dakpannen. Stalen kozijnen en ramen welke zijn voorzien van enkele beglazing.
In 2022 zijn de spouwmuren en de vloeren van de woon- en zitkamer nageïsoleerd.
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van het landhuis, aangestuurd via een Nefit ketel met gekoppelde boiler voor de warmwatervoorziening van het landhuis.

Het landhuis is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.
De vrijstaande garage is opgetrokken uit steen en de kap is gedekt met keramische dakpannen. De garage heeft een vliering en een vaste kast (van buiten toegankelijk).

De kapschuur (bouwjaar 2001) is opgetrokken uit steen en hout met gebinten als dragers van de constructie en het dak is gedekt met keramische dakpannen. Op het dak liggen 18 zonnepanelen (in 2017 geplaatst). De kapschuur bestaat uit een open gedeelte met aan de zijkanten bergingen.

In het eigen bos nabij de Duivecatelaan staat nog een vervallen theekoepel.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Duivecate-Reggedal de enkelbestemmingen wonen-1 met bouwvlak en de bouwaanduiding karakteristiek, tuin en natuur. De dubbelbestemming is waarde – archeologische verwachtingswaarde.
De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Duivecatelaan 14
7443 PS Nijverdal
Nederland
Type: Landhuis
Bouwjaar: 1939
Aantal slaapkamers: 5
Aantal kamers: 8
Perceelgrootte: 25120 m²
Woonoppervlakte: 270 m²
Inhoud: 1062 m³
Aanvaarding: in overleg

Locatie