Winterswijk Kotten, Kottenseweg 105

Winterswijk Kotten, Kottenseweg 105

€ 650.000,- k.k.

Op een prachtige locatie op een ruim perceel van 8875 m² en gelegen in het buitengebied, in de buurtschap Kotten 6 km ten oosten van Winterswijk, is een karakteristieke en royale helft van woonboerderij De Heurne beschikbaar.

Deze fraaie woonlocatie is te vinden te midden van een bijzonder coulisselandschap met houtsingels, bossen, akkers en weilanden dat typerend is voor Winterswijk met bijgebouwen (opp. circa 339 m²), een erf, paardenstallen, tuin rondom de woonboerderij, solitaire bomen en weiland. De woonboerderij is bereikbaar via een oprijlaan met lindebomen. Het weiland is omheind voor het kunnen houden van paarden en/of andere hobbydieren.

De woonboerderij verkeert aan de buitenkant in een goede staat van onderhoud en is aan de binnenkant degelijk verbouwd waarbij spouwmuren en kunststofkozijnen met isolerende beglazing zijn aangebracht. De woonboerderij (inhoud 937 m³, woonoppervlakte 208 m²) heeft 4 slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond.

De bijgebouwen staan op een perceel van 1825 m² en één van de bijgebouwen is een originele schöppe die mogelijk verbouwd zou kunnen worden in een tweede woning. Een ander bijgebouw is een kapschuur voor het stallen van auto’s, paardentrailer en/of camper. De absolute blikvanger op het erf van de bijgebouwen is een rode beuk en er zijn schitterende uitzichten over de weilanden.

De omgeving biedt talloze mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of paard te rijden.

Buurtschap Kotten heeft een lagere school en een fantastisch verenigingsleven met een eigen verenigingsgebouw Wilhelmina met een zangkoor, muziekvereniging, toneel, etc.

Winterswijk is een gezellig dorp met stedelijke faciliteiten. Het heeft o.a. een streekziekenhuis, schouwburg, bioscoop, middelbaar onderwijs, een treinstation, gezellige horecagelegenheden en diverse winkels in het levendige centrum. Ook is er twee keer in de week een warenmarkt met vele versproducten. Om een dag uitgebreid te shoppen kunt u terecht in de omliggende steden Arnhem, Enschede, Doetinchem of net over de grens in Bocholt. Via de uitvalsweg N319 bereikt u in enkele minuten de N18 met een snelle verbinding naar Enschede en Arnhem.

Indeling woonboerderij:
Begane grond:

 • entree/hal met garderobe en meterkast
 • ruime eetkeuken voorzien van schouw met houtkachel en aanrechtblok met inbouwapparatuur: 4-pits gasstel, oven, koelkast en afzuigkap
 • woonkamer
 • zijentree/gang
 • ouderslaapkamer
 • badkamer met ligbad, douche en wastafel
 • separate toiletruimte voorzien van toilet en wastafel
 • portaal met trapopgang naar verdieping
 • bijkeuken annex ketelruimte met wasmachineaansluiting

Halverwege de begane grond en de verdieping:

 • slaapkamer met wastafel

Verdieping:

 • overloop
 • slaapkamer met kastenwand
 • werkkamer
 • slaapkamer
 • grote zolderruimte waar extra (slaap)kamers gerealiseerd kunnen worden

Technische gegevens:
De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1880, opgetrokken uit steensmetselwerk met gebinten als dragers van de constructie en de beschoten sporenkap is gedekt met keramische dakpannen. In 1989 zijn aan de binnenkant spouwmuren en kunststofkozijnen met isolerende beglazing aangebracht.
Radiatoren zorgen voor de centrale verwarming van de woonboerderij, aangestuurd via een Nefit combi-ketel (bouwjaar 2020) welke tevens zorgt voor de warmwatervoorziening van de woonboerderij. De woonboerderij is aangesloten op alle nutsvoorzieningen: gas, elektra, water, riolering en glasvezelkabel.

De eerste en karakteristieke stenen schöppe (opp. circa 70 m²) is gedekt met keramische dakpannen en is voorzien van elektra en water. Aan de rechterkant van deze schuur een aangebouwde houten schuur (opp. circa 80 m²) met stalen spanten en gedekt met ABC golfplaten.

Achter op het erf een open houten schuur (opp. circa 77 m²) gedekt met keramische dakpannen. Aangebouwd aan deze schuur een houten schuur (opp. circa 96 m²) gedekt met metalen dakplaten en ABC golfplaten. Aan de achterkant van deze schuur is nog een houten overkapping (opp. circa 16 m²) gedekt met ABC golfplaten.

Bestemming:
Het perceel heeft volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Winterswijk de enkelbestemmingen wonen en agrarisch – cultuurlandschap (met de functieaanduidingen specifieke vorm van agrarisch met waarden – hoogteverschillen en openheid).
De dubbelbestemming is waarde – archeologische verwachting 2/3/4.
De gebiedsaanduidingen zijn waardevol landschap en reconstructiewetzone – verwevingsgebied. De bestemmingsplankaart met voorschriften is toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Kenmerken

Kottenseweg 105
7107 AA Winterswijk Kotten
Nederland
Type: Woonboerderij
Bouwjaar: 1880
Aantal slaapkamers: 4
Aantal kamers: 6
Perceelgrootte: 8875 m²
Woonoppervlakte: 208 m²
Inhoud: 937 m³
Aanvaarding: in overleg

Video

Locatie