Enschede, Zuid Esmarkerrondweg 250

€ 325.000,- k.k.

De woonboerderij en de bouwkavel zijn verkocht onder voorbehoud.

Nabij de stad Enschede subliem gelegen woonboerderij met ten noordwesten van deze woonboerderij een ontwikkelde bouwkavel. Beide objecten, met schitterende uitzichten over de landerijen, worden te koop aangeboden en de (onder)grond zal in erfpacht worden uitgegeven. De woonboerderij (bouwjaar 1907, inhoud circa 875 m³) dient geheel te worden verbouwd/gerenoveerd om het aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. Een asbestinventarisatierapport, een bouwkundig keuringsrapport en een offerte bestrijding houtaantasters kan u op verzoek worden gemaild.
De woonboerderij heeft elektra- en gasaansluitingen alsmede een aansluiting op het gemeentelijke rioleringsnetwerk. Water wordt via een hydrofoorpomp uit het grondwater gehaald maar er is een offerte van Vitens (uit 2014) voorhanden voor het realiseren van een wateraansluiting.
De perceeloppervlakte horende bij de woonboerderij is circa 1900 m² groot en de perceeloppervlakte horende bij de bouwkavel is circa 3900 m² groot. Er staan nog een paar schuurtjes op beide erven maar deze zullen door verkoper worden gesloopt en verwijderd.
De gezamenlijke oprijlaan (circa 90 meter lang) zal ook gezamenlijk door de erfpachters onderhouden dienen te worden. De mogelijkheid bestaat om de gronden met fruitgaarden, gelegen naast de gezamenlijke oprijlaan, bij te pachten indien gewenst.

De vraagprijs van de woonboerderij bedraagt € 75.000,- k.k. en de fiscaal aftrekbare canon bedraagt € 10.000,- per jaar. Om de woonboerderij in de juiste prijsklasse op internet te kunnen tonen is de grondcomponent (een bedrag van € 250.000,-) opgenomen in de vraagprijs van € 325.000,- k.k. Uiteraard wordt de grondcomponent in mindering gebracht op de vraagprijs van € 325.000,- k.k. bij verkoop van de woonboerderij.
De fiscaal aftrekbare canon van de bouwkavel bedraagt € 11.000,- per jaar en dat betekent een fictieve grondcomponent van € 275.000,-.
De verkoop van de woonboerderij en van de bouwkavel is onder voorbehoud van gunning door de grondeigenaar!

Beide erven hebben volgens het onherroepelijke bestemmingsplan Buitengebied Zuidoost Zuid Esmarkerrondweg 250 van de gemeente Enschede de enkelbestemming wonen met bouwvlak en de bouwaanduiding specifieke bouwaanduiding – met lettercode a.
Beide erven hebben de gebiedsaanduiding overige zone – archeologisch onderzoeksgebied b en stadsrandzone.
Volgens het inrichtingsplan dienen beide erven als één erf te worden ontwikkeld. Daarom dienen de bijgebouwen (100 m² per bijgebouw) te worden gekoppeld. De inhoud van de nieuw te bouwen woning mag maximaal 750 m³ bedragen. De bestemmingsplankaart met voorschriften en het inrichtingsplan zijn toegevoegd aan de verkoopbrochure.

Resumerend: prachtig landelijk wonen wordt hier geboden maar met alle voorzieningen van de stad Enschede onder handbereik!

Kenmerken

Zuid Esmarkerrondweg 250
7535 DW Enschede
Nederland
Type:Woonboerderij
Bouwjaar:1907
Aantal slaapkamers:3
Aantal kamers:5
Perceelgrootte:1900 m²
Woonoppervlakte:257 m²
Inhoud:875 m³
Aanvaardig:in overleg

Locatie